Doorgaan naar hoofdcontent

Recept test - Kip met Provencaalse kruiden

Iedere maand nemen wij de Boodschappen mee naar huis. Dit is het clubblad van een aantal supermarktketens waaronder de door ons geliefde Hoogvliet en Deen (alleen de Deen vindt men niet in deze uithoeken des lands). Daar staan onder anderen lezerstips in over koken en huishouden. Die tips lees ik vaak met een brede grijns en diepe zuchten, het zijn meestal nogal voor de hand liggende oplossingen. Ook staat er een puzzel in waar je iets mee kunt winnen, helaas is dat winnen nog nooit gelukt. Waar ik het blad vooral voor in huis neem is de recepten. Die zijn niet van hoog culinair niveau, maar geven gewoon wat variatie in de dagelijkse kost. Wat echter steeds gebeurde is dat ik de recepten uit het blad scheuren en op een hele grote ondoorwroedbare stapel gooide. Er zit geen index bij dus iets gericht zoeken wordt lastig. Met als resultaat dat ze niet werden gebruikt. Dus we hebben een nieuw plan: op onze familieplanner staat altijd het weekmenu. Als we nu een nieuw nummer van de Boodschappen in huis halen plan ik de ogenschijnlijk aantrekkelijke recepten meteen in die maand in. Zo weet je ook direct zeker dat je het in het juiste seizoen eet. Om het voor mezelf nog leuker te maken zal ik zo vaak mogelijk ook een recensie schrijven voor het recept.

Het eerste recept wat ik met jullie wil delen is deze: Kip met Provençaalse groenten

Moeilijkheid: 2 sterren In het blad staan altijd sterretjes die de moeilijkheidsgraad aangeven. Dit recept krijgt twee sterren. Je moet dan dus wel enigszins kunnen koken maar geen topchef te zijn. Dat klopt wel. Iedereen die kan lezen kan dit doen, maar het zijn wel verschillende handelingen

Bereidingstijd: 50 minuten dat is altijd zo'n instinker! Dat is namelijk de tijd die je nodig hebt na het snijden van al je groente. Aangezien er nogal wat te snijden is in dit recept kun je beter het dubbele uittrekken. Maar wat nog belangrijker is, bij het volgen van het recept was de kip nog niet gaar. Dat is met zo'n forse bereidingstijd een dikke tegenvaller. De groenten waren al dente, dus als je daar van houdt prima.

Voedingswaarden: Er zitten lekker veel groenten in dit recept. Maar ook wel een iets grotere portie vlees dan wenselijk. Maar een karbonade delen is wel een beetje lastig. Dit gedeelte van de maaltijd is 435kcal per persoon, maar er moet nog iets van aardappels of rijst bij. Geen dieetmaaltijd, maar zeker beter dan een avondje naar de Mac.

Overal: het is een leuk recept, maar wij gaan hem niet bewaren. Het is wel erg standaard. Gewoon kip met groenten uit de oven. Bij Libby viel het erg in de smaak, dus voor makkelijk etende kinderen ook geschikt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Inenten – waarom wel (of waarom niet)?

Iedere ouder wordt er al snel mee geconfronteerd. Ga je vaccineren? In de meeste gevallen doen mensen dat gewoon zonder erbij na te denken. Ja iedereen doet het dus waarom niet. Maar net als alle opvoedkundige kwesties is het wel verstandig hier even bij stil te staan en zeker te weten dat je achter je eigen keuze staan. Maar het is nog niet makkelijk om echte objectieve informatie te vinden. Ik wilde jullie dat geven, maar bij het inlezen merkte ik al snel dat dit echt ontzettend moeilijk, bijna onmogelijk, is. In 1957 werd in Nederland het rijksvaccinatieprogramma (RVP) ingevoerd. De vaccinaties in dit programma bieden bescherming tegen 12 kinderziektes, namelijk: Baarmoederhalskanker : Hiertegen krijgen meisjes sinds 2010 als zij 13 jaar worden een uitnodiging voor een inenting tegen het humaan papillomavirus (HPV) wat een voor een groot deel de veroorzaker is van baarmoederhalskanker. Bof : een ziekte van de speekselklieren die in 0.4-1% van de gevallen kan lei

Borstvoeding – de wondere wereld van een tandemende moeder

Toen ik na mijn blog over vaccineren op facebook verzuchtte dat ik de volgende keer een luchtiger onderwerp zou kiezen, maar nog niet precies wist wat, vroeg een aantal mensen me of ik niet eens wat leuks over tandemvoeden kon schrijven. Tandemvoeden is de populaire term voor het tegelijkertijd borstvoeding geven aan twee kinderen van verschillende leeftijd. U vraagt, wij draaien. Er werd specifiek gevraagd om een positief stuk omdat het niet een heel gebruikelijk iets is en er daarom vaak met scheve ogen naar wordt gekeken. Ik tandem zelf nu ruim 5 maanden en zal jullie meenemen in mijn routine en belevingen als tandemvoedende moeder. Waarom? Toen wij besloten onze kinderen borstvoeding te geven (ja ik doe het voeden, maar de beslissing namen we samen en zonder Pieter was het niet gelukt, meer daarover lees je HIER ) namen we ook direct het besluit dat we hier in principe mee door zouden gaan tot onze dochter daar zelf mee zou stoppen. Langvoeden (d.w.z. langer dan 6 maand

Wat aten wij - Couscous pannekoeken

Naar mijn idee kan ik redelijk koken (ik krijg in ieder geval weinig klachten). Maar iets waar ik echt heel erg slecht in ben is hoeveelheden inschatten. Daardoor wil het nog wel eens gebeuren dat er wat over blijft. Zo aten wij laatst couscous, maar ondanks dat dat er bij ons alle drie goed in gaat, bleef er een goede hoeveelheid over. Invriezen vind ik niet zo geslaagd want daar wordt het papperig van. Weggooien vond ik al helemaal geen optie. Toen heb ik wat inspiratie gezocht op internet en daar mijn eigen ding van gemaakt. Het resultaat was een stapeltje overheerlijke pannenkoeken die ervoor zorgde dat mijn dochter 3 dagen later nog vroeg om "koekie koekie". Hieronder het recept, fotowaardig was het niet echt. Ingredienten: 200 gram gare couscous 100 gram bloem 100 gram volkoren roggemeel 2 eieren 200 ml melk Olie om in te bakken Wij hebben couscous van de molen in Wageningen. Die is heerlijk vol van smaak en wordt niet snel papperig, papperige couscous is iets