Doorgaan naar hoofdcontent

Kraampakketten

In mijn omgeving zijn vrouwen aan de lopende band zwanger. Dat geeft mij wel lekker veel te haken en maken! hieronder wat van mijn kraamcreaties :

Het patroon van het schattige konijntje vind je hier. Rechts zie je mijn eerste Pyrografie creatie. Heel leuk om te doen.

Hier het uiteindelijke resultaat met bijpassende slofjes. Onderop liggen spuugdoekjes (daar kun je er nooit genoeg van hebben) en ik heb de mand aangevuld met handcrème (je handen willen nog wel eens uitdrogen van al het handenwassen) en babyolie.
 Onderstaande mand was voor mijn beste vriendinnetje. In de dekenupdates (oh ja daar wordt het ook wel weer tijd voor) hebben jullie kunnen zien hoe ik stapels vierkantjes heb gehaakt voor een dekentje. Ik ben heel blij met het resultaat. En wat was het in elkaar zetten leuk! Dat had ik niet verwacht, maar het was super om alles zo samen te zien komen.

Ik zag een tijdje geleden ergens dit poppetje voorbij komen van Zwaantje Creatief. Maar ik vond hem eigenlijk net niet helemaal leuk. Dus ik heb het patroon van het lijfje en het hoofdje gebruikt en hem een mooie puntmuts gegeven. De vlecht en de rand heb ik eraan gemaakt voor de extra structuren en er zit een vrolijk belletje in. 


 Rechts is duidelijk te zien dat mijn pyrografie vaardigheden vooruit gaan. Erg leuk om een naambordje te maken en zo een pakket extra persoonlijk te maken.


Tijdens dit 'project' heb ik een nieuwe hobby ontdekt: giftwrapping. In plaats van gedrukt inpakpapier te kopen heb ik de cadeau's ingepakt in simpel bruin papier. Vervolgens heb ik dat opgeleukt met strijkkralen (gekocht op de vrijmarkt, wat een uitvinding zeg), knopen, papieren bloemen en vlinders (die ik kreeg in een lenteswappakket), masking tape en touw. Ieder pakketje is persoonlijk, de onderste twee zijn voor de grote broers. Die rechts boven is voor de mama, daar heb ik het touw drie keer omheen gedaan als symbool voor de drie kinderen. Middenboven is voor papa, ook weer de symboliek voor de drie kinderen en een klavertje vier om hem geluk te wensen. En dan nog een ingepakt speeltje voor de kleine meid.

Nog even voor iedereen die zo iets van me krijgt: Nee het is niet veel te veel werk, het is een hobby en nee ik verwacht niet hetzelfde terug ;) Ik vind dit gewoon leuk om te doen, het houdt me lekker bezig en geeft me een uitlatingsklep voor mijn creativiteit. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Inenten – waarom wel (of waarom niet)?

Iedere ouder wordt er al snel mee geconfronteerd. Ga je vaccineren? In de meeste gevallen doen mensen dat gewoon zonder erbij na te denken. Ja iedereen doet het dus waarom niet. Maar net als alle opvoedkundige kwesties is het wel verstandig hier even bij stil te staan en zeker te weten dat je achter je eigen keuze staan. Maar het is nog niet makkelijk om echte objectieve informatie te vinden. Ik wilde jullie dat geven, maar bij het inlezen merkte ik al snel dat dit echt ontzettend moeilijk, bijna onmogelijk, is. In 1957 werd in Nederland het rijksvaccinatieprogramma (RVP) ingevoerd. De vaccinaties in dit programma bieden bescherming tegen 12 kinderziektes, namelijk: Baarmoederhalskanker : Hiertegen krijgen meisjes sinds 2010 als zij 13 jaar worden een uitnodiging voor een inenting tegen het humaan papillomavirus (HPV) wat een voor een groot deel de veroorzaker is van baarmoederhalskanker. Bof : een ziekte van de speekselklieren die in 0.4-1% van de gevallen kan lei

Borstvoeding – de wondere wereld van een tandemende moeder

Toen ik na mijn blog over vaccineren op facebook verzuchtte dat ik de volgende keer een luchtiger onderwerp zou kiezen, maar nog niet precies wist wat, vroeg een aantal mensen me of ik niet eens wat leuks over tandemvoeden kon schrijven. Tandemvoeden is de populaire term voor het tegelijkertijd borstvoeding geven aan twee kinderen van verschillende leeftijd. U vraagt, wij draaien. Er werd specifiek gevraagd om een positief stuk omdat het niet een heel gebruikelijk iets is en er daarom vaak met scheve ogen naar wordt gekeken. Ik tandem zelf nu ruim 5 maanden en zal jullie meenemen in mijn routine en belevingen als tandemvoedende moeder. Waarom? Toen wij besloten onze kinderen borstvoeding te geven (ja ik doe het voeden, maar de beslissing namen we samen en zonder Pieter was het niet gelukt, meer daarover lees je HIER ) namen we ook direct het besluit dat we hier in principe mee door zouden gaan tot onze dochter daar zelf mee zou stoppen. Langvoeden (d.w.z. langer dan 6 maand

Wat aten wij - Couscous pannekoeken

Naar mijn idee kan ik redelijk koken (ik krijg in ieder geval weinig klachten). Maar iets waar ik echt heel erg slecht in ben is hoeveelheden inschatten. Daardoor wil het nog wel eens gebeuren dat er wat over blijft. Zo aten wij laatst couscous, maar ondanks dat dat er bij ons alle drie goed in gaat, bleef er een goede hoeveelheid over. Invriezen vind ik niet zo geslaagd want daar wordt het papperig van. Weggooien vond ik al helemaal geen optie. Toen heb ik wat inspiratie gezocht op internet en daar mijn eigen ding van gemaakt. Het resultaat was een stapeltje overheerlijke pannenkoeken die ervoor zorgde dat mijn dochter 3 dagen later nog vroeg om "koekie koekie". Hieronder het recept, fotowaardig was het niet echt. Ingredienten: 200 gram gare couscous 100 gram bloem 100 gram volkoren roggemeel 2 eieren 200 ml melk Olie om in te bakken Wij hebben couscous van de molen in Wageningen. Die is heerlijk vol van smaak en wordt niet snel papperig, papperige couscous is iets