Naar mijn idee kan ik redelijk koken (ik krijg in ieder geval weinig klachten). Maar iets waar ik echt heel erg slecht in ben is hoeveelheden inschatten. Daardoor wil het nog wel eens gebeuren dat er wat over blijft. Zo aten wij laatst couscous, maar ondanks dat dat er bij ons alle drie goed in gaat, bleef er een goede hoeveelheid over. Invriezen vind ik niet zo geslaagd want daar wordt het papperig van. Weggooien vond ik al helemaal geen optie. Toen heb ik wat inspiratie gezocht op internet en daar mijn eigen ding van gemaakt. Het resultaat was een stapeltje overheerlijke pannenkoeken die ervoor zorgde dat mijn dochter 3 dagen later nog vroeg om "koekie koekie". Hieronder het recept, fotowaardig was het niet echt.
Ingredienten:
200 gram gare couscous
100 gram bloem
100 gram volkoren roggemeel
2 eieren
200 ml melk
Olie om in te bakken
Wij hebben couscous van de molen in Wageningen. Die is heerlijk vol van smaak en wordt niet snel papperig, papperige couscous is iets waar ik echt van gruwel. Volkoren roggemeel (ook van de molen trouwens) hadden we nog staan, die maakt de pannenkoeken lekker zoet.
Bereiding:
ja dat is heel erg simpel eigenlijk. Alle ingrediënten mengen in een beslagkom tot een soort van glad beslag. De couscous blijft een flinke korrel dus helemaal glad zul je het niet krijgen. Vervolgens bak je ze als een soort american pancakes, die zijn wat dikker dan onze pannenkoeken.
Ze smaken een beetje als poffertjes. Dus wellicht kun je ze ook als zodanig bakken. Ik at ze met wat margarine (ik ben zwanger hè dan mag dat) en gestampte muisjes.
Ingredienten:
200 gram gare couscous
100 gram bloem
100 gram volkoren roggemeel
2 eieren
200 ml melk
Olie om in te bakken
Wij hebben couscous van de molen in Wageningen. Die is heerlijk vol van smaak en wordt niet snel papperig, papperige couscous is iets waar ik echt van gruwel. Volkoren roggemeel (ook van de molen trouwens) hadden we nog staan, die maakt de pannenkoeken lekker zoet.
Bereiding:
ja dat is heel erg simpel eigenlijk. Alle ingrediënten mengen in een beslagkom tot een soort van glad beslag. De couscous blijft een flinke korrel dus helemaal glad zul je het niet krijgen. Vervolgens bak je ze als een soort american pancakes, die zijn wat dikker dan onze pannenkoeken.
Ze smaken een beetje als poffertjes. Dus wellicht kun je ze ook als zodanig bakken. Ik at ze met wat margarine (ik ben zwanger hè dan mag dat) en gestampte muisjes.
Proficiat met je zwangerschap! En bedankt voor het fijne idee van de pannenkoekjes!
BeantwoordenVerwijderenWist je dat je deze week zo n bakje bij de ah kan krijgen voor niks waar je voor zoveel personen couscous, rijst en diverse soorten pasta in kan afmeten? :p
BeantwoordenVerwijderen