Doorgaan naar hoofdcontent

Wat aten wij - Pasta met rode saus

Vanavond gingen de pannen helemaal leeg. Zowel mijn man als mijn meisje van 17 maanden hebben heerlijk zitten smullen. Libby werd zelfs een beetje boos toen alles echt op bleek te zijn. Wat was er dan zo waanzinnig lekker? Dat was mijn geknutselde pasta met rode saus. Deze saus was niet rood van de tomaat, want daar heb ik een nare intolerantie voor. Een tomaat intolerantie is niet bijzonder praktisch, maar je wordt er wel creatief van. Ik dacht laat ik af en toe eens wat van mijn keukenknutsels delen. Daar wil ik wel bij voorbaat wel wat opmerkingen bij plaatsen; ten eerste doe ik maar wat met dingen die ik in huis heb het zijn dus geen perfect uitgebalanceerde recepten. Ten tweede zou ik bij masterchef zeker het commentaar krijgen dat mijn eten flauw is want ik voeg nooit zout toe (wat ik absoluut kan aanraden trouwens, het is even afkicken maar uiteindelijk lekkerder en gezonder). Tot slot zijn de hoeveelheden die wij eten wellicht niet standaard voor een vergelijkbaar gezin (drukke dreumes, grote stoere brandweerman en zwangere vrouw, tsja...). Goed, dat gezegd hebbende, hier het recept:

Ingrediënten:
Volkorenpasta
4 rode, gele of oranje paprika's
1 bol knoflook
Citroensap
Olijfolie
2 sjalotten
1 el philadelphia (of andere roomkaas, dit vond ik in de koelkast)
Oregano
Tijm
Rozemarijn
Parmezaanse kaas

Bereiding:
Gril de paprika's. Als je een gasfornuis hebt kun je de paprika's aan een vork prikken en in de gasvlam houden tot ze mooi zwart geblakerd zijn. Heb je net als ik een huis zonder aardgas, dan kun je grillen door ze in te smeren met olijfolie en onder de gril van je oven te leggen. Wel regelmatig even keren. Als ze zacht worden zijn ze klaar.  Laat de paprika's bij voorkeur afkoelen in een afsluitbare plastic zak, dan kun je straks de schil er gemakkelijk afhalen.
Pof de knoflook. Hiervoor snij je even de top van de bol af, zodat je de tenen wat kunt zien, en pak je ze met een scheur olijfolie in in aluminiumfolie. Zet ze dan zo'n drie kwartier in een oven van 200 graden (als je de paprika's in de oven grilt kun je de knoflookpakketjes er direct bij zetten).
Doe de ontvelde paprika in een blender of keukenmachine,  knijp de teentjes knoflook uit hun velletje en doe die samen met nog meer olijfolie (ja ik ben gek op olijfolie) bij de paprika.  Maak er een gladde saus van.
Zet de pasta op. Snipper de sjalotten en fruit ze in een pannetje. Voeg je saus toe. Als deze is doorgewarmd kun je de philadelphia en je kruiden er bij doen. Ik gebruikte verse kruiden uit mijn kruidentuintje, maar gedroogde kan natuurlijk ook. In italiaanse kruiden zitten nagenoeg dezelfde plantjes. Verse kruiden wel even goed fijn hakken.
Op je bord nog wat parmezaanse kaas erover en eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Inenten – waarom wel (of waarom niet)?

Iedere ouder wordt er al snel mee geconfronteerd. Ga je vaccineren? In de meeste gevallen doen mensen dat gewoon zonder erbij na te denken. Ja iedereen doet het dus waarom niet. Maar net als alle opvoedkundige kwesties is het wel verstandig hier even bij stil te staan en zeker te weten dat je achter je eigen keuze staan. Maar het is nog niet makkelijk om echte objectieve informatie te vinden. Ik wilde jullie dat geven, maar bij het inlezen merkte ik al snel dat dit echt ontzettend moeilijk, bijna onmogelijk, is. In 1957 werd in Nederland het rijksvaccinatieprogramma (RVP) ingevoerd. De vaccinaties in dit programma bieden bescherming tegen 12 kinderziektes, namelijk: Baarmoederhalskanker : Hiertegen krijgen meisjes sinds 2010 als zij 13 jaar worden een uitnodiging voor een inenting tegen het humaan papillomavirus (HPV) wat een voor een groot deel de veroorzaker is van baarmoederhalskanker. Bof : een ziekte van de speekselklieren die in 0.4-1% van de gevallen kan lei

Borstvoeding – de wondere wereld van een tandemende moeder

Toen ik na mijn blog over vaccineren op facebook verzuchtte dat ik de volgende keer een luchtiger onderwerp zou kiezen, maar nog niet precies wist wat, vroeg een aantal mensen me of ik niet eens wat leuks over tandemvoeden kon schrijven. Tandemvoeden is de populaire term voor het tegelijkertijd borstvoeding geven aan twee kinderen van verschillende leeftijd. U vraagt, wij draaien. Er werd specifiek gevraagd om een positief stuk omdat het niet een heel gebruikelijk iets is en er daarom vaak met scheve ogen naar wordt gekeken. Ik tandem zelf nu ruim 5 maanden en zal jullie meenemen in mijn routine en belevingen als tandemvoedende moeder. Waarom? Toen wij besloten onze kinderen borstvoeding te geven (ja ik doe het voeden, maar de beslissing namen we samen en zonder Pieter was het niet gelukt, meer daarover lees je HIER ) namen we ook direct het besluit dat we hier in principe mee door zouden gaan tot onze dochter daar zelf mee zou stoppen. Langvoeden (d.w.z. langer dan 6 maand

Wat aten wij - Couscous pannekoeken

Naar mijn idee kan ik redelijk koken (ik krijg in ieder geval weinig klachten). Maar iets waar ik echt heel erg slecht in ben is hoeveelheden inschatten. Daardoor wil het nog wel eens gebeuren dat er wat over blijft. Zo aten wij laatst couscous, maar ondanks dat dat er bij ons alle drie goed in gaat, bleef er een goede hoeveelheid over. Invriezen vind ik niet zo geslaagd want daar wordt het papperig van. Weggooien vond ik al helemaal geen optie. Toen heb ik wat inspiratie gezocht op internet en daar mijn eigen ding van gemaakt. Het resultaat was een stapeltje overheerlijke pannenkoeken die ervoor zorgde dat mijn dochter 3 dagen later nog vroeg om "koekie koekie". Hieronder het recept, fotowaardig was het niet echt. Ingredienten: 200 gram gare couscous 100 gram bloem 100 gram volkoren roggemeel 2 eieren 200 ml melk Olie om in te bakken Wij hebben couscous van de molen in Wageningen. Die is heerlijk vol van smaak en wordt niet snel papperig, papperige couscous is iets