Doorgaan naar hoofdcontent

Wat aten wij - Pasta met rode saus

Vanavond gingen de pannen helemaal leeg. Zowel mijn man als mijn meisje van 17 maanden hebben heerlijk zitten smullen. Libby werd zelfs een beetje boos toen alles echt op bleek te zijn. Wat was er dan zo waanzinnig lekker? Dat was mijn geknutselde pasta met rode saus. Deze saus was niet rood van de tomaat, want daar heb ik een nare intolerantie voor. Een tomaat intolerantie is niet bijzonder praktisch, maar je wordt er wel creatief van. Ik dacht laat ik af en toe eens wat van mijn keukenknutsels delen. Daar wil ik wel bij voorbaat wel wat opmerkingen bij plaatsen; ten eerste doe ik maar wat met dingen die ik in huis heb het zijn dus geen perfect uitgebalanceerde recepten. Ten tweede zou ik bij masterchef zeker het commentaar krijgen dat mijn eten flauw is want ik voeg nooit zout toe (wat ik absoluut kan aanraden trouwens, het is even afkicken maar uiteindelijk lekkerder en gezonder). Tot slot zijn de hoeveelheden die wij eten wellicht niet standaard voor een vergelijkbaar gezin (drukke dreumes, grote stoere brandweerman en zwangere vrouw, tsja...). Goed, dat gezegd hebbende, hier het recept:

Ingrediënten:
Volkorenpasta
4 rode, gele of oranje paprika's
1 bol knoflook
Citroensap
Olijfolie
2 sjalotten
1 el philadelphia (of andere roomkaas, dit vond ik in de koelkast)
Oregano
Tijm
Rozemarijn
Parmezaanse kaas

Bereiding:
Gril de paprika's. Als je een gasfornuis hebt kun je de paprika's aan een vork prikken en in de gasvlam houden tot ze mooi zwart geblakerd zijn. Heb je net als ik een huis zonder aardgas, dan kun je grillen door ze in te smeren met olijfolie en onder de gril van je oven te leggen. Wel regelmatig even keren. Als ze zacht worden zijn ze klaar.  Laat de paprika's bij voorkeur afkoelen in een afsluitbare plastic zak, dan kun je straks de schil er gemakkelijk afhalen.
Pof de knoflook. Hiervoor snij je even de top van de bol af, zodat je de tenen wat kunt zien, en pak je ze met een scheur olijfolie in in aluminiumfolie. Zet ze dan zo'n drie kwartier in een oven van 200 graden (als je de paprika's in de oven grilt kun je de knoflookpakketjes er direct bij zetten).
Doe de ontvelde paprika in een blender of keukenmachine,  knijp de teentjes knoflook uit hun velletje en doe die samen met nog meer olijfolie (ja ik ben gek op olijfolie) bij de paprika.  Maak er een gladde saus van.
Zet de pasta op. Snipper de sjalotten en fruit ze in een pannetje. Voeg je saus toe. Als deze is doorgewarmd kun je de philadelphia en je kruiden er bij doen. Ik gebruikte verse kruiden uit mijn kruidentuintje, maar gedroogde kan natuurlijk ook. In italiaanse kruiden zitten nagenoeg dezelfde plantjes. Verse kruiden wel even goed fijn hakken.
Op je bord nog wat parmezaanse kaas erover en eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Op het potje, wat?!?! Nu al?!?!

Ja inderdaad, nu al. Laat ik even terug gaan naar oudejaarsavond. We zaten lekker oliebollen te eten met een heel divers gezelschap. Ouders met kleine kinderen, ouders met kinderen die getrouwd zijn of op het punt staan te gaan trouwen en mensen zonder kinderen. Het gesprek ging over zindelijkheid. Iemand vertelde dat kennissen van hun al vanaf de geboorte hun kind op het potje lieten plassen. Nou wij moesten er echt niet aan denken om onze dochter (toen bijna 4 maanden) al op een potje te zetten. Ze kan nog geen eens zitten en hoe moet zij nou weten wat ze op het potje moet doen. Echt belachelijk! Nou daar zit ik dan bijna 5 maanden later. En nu krijgen wij dezelfde reacties als wij vertellen dat Libby al plast en poept op het potje (of op de grote mensen wc). Gelukkig krijgen we ook veel positieve reacties. Er zitten natuurlijk veel voordelen aan. Van poepen in de luier worden de billen veel viezer dan als het direct naar beneden valt. Je hoeft dus niet een half uur met je neus bove...

Borstvoeding – de wondere wereld van een tandemende moeder

Toen ik na mijn blog over vaccineren op facebook verzuchtte dat ik de volgende keer een luchtiger onderwerp zou kiezen, maar nog niet precies wist wat, vroeg een aantal mensen me of ik niet eens wat leuks over tandemvoeden kon schrijven. Tandemvoeden is de populaire term voor het tegelijkertijd borstvoeding geven aan twee kinderen van verschillende leeftijd. U vraagt, wij draaien. Er werd specifiek gevraagd om een positief stuk omdat het niet een heel gebruikelijk iets is en er daarom vaak met scheve ogen naar wordt gekeken. Ik tandem zelf nu ruim 5 maanden en zal jullie meenemen in mijn routine en belevingen als tandemvoedende moeder. Waarom? Toen wij besloten onze kinderen borstvoeding te geven (ja ik doe het voeden, maar de beslissing namen we samen en zonder Pieter was het niet gelukt, meer daarover lees je HIER ) namen we ook direct het besluit dat we hier in principe mee door zouden gaan tot onze dochter daar zelf mee zou stoppen. Langvoeden (d.w.z. langer dan 6 maand...

Ik en fibromyalgie, partners voor het leven

Na jaren lang vage klachten en maar niet snappen waarom anderen wel na een middag college thuis weer verder aan de studie konden gaan en ik niet, kreeg ik in januari 2011 een folder van de reumatoloog mee. Er moesten nog wat testjes worden gedaan, maar hij vond mijn ziektebeeld erg op dat van Fibromyalgie te lijken. Fibromywattes?! Fibromyalgie, pijn in spier- en bindweefsel. Ik ga hier niet helemaal uitleggen wat de ziekte in houdt, daarvoor verwijs ik jullie naar de sites van het Reumafonds en de FES . Wel wil ik graag vertellen wat het hebben van deze ziekte voor mij betekent. Chronische pijn Fibromyalgie is een chronische ziekte waar geen genezing voor is. Dat is soms best confronterend, zeker in een slechtere periode. Het ziekteverloop van Fibro kent pieken en dalen. In een goede periode heb ik meer energie en minder pijn, in een slechte periode kan ik moeilijk mijn bed uit komen en doet alles pijn. Dat is voor een gezond iemand moeilijk te begrijpen, maar ik heb altijd pijn, ...