Vanavond gingen de pannen helemaal leeg. Zowel mijn man als mijn meisje van 17 maanden hebben heerlijk zitten smullen. Libby werd zelfs een beetje boos toen alles echt op bleek te zijn. Wat was er dan zo waanzinnig lekker? Dat was mijn geknutselde pasta met rode saus. Deze saus was niet rood van de tomaat, want daar heb ik een nare intolerantie voor. Een tomaat intolerantie is niet bijzonder praktisch, maar je wordt er wel creatief van. Ik dacht laat ik af en toe eens wat van mijn keukenknutsels delen. Daar wil ik wel bij voorbaat wel wat opmerkingen bij plaatsen; ten eerste doe ik maar wat met dingen die ik in huis heb het zijn dus geen perfect uitgebalanceerde recepten. Ten tweede zou ik bij masterchef zeker het commentaar krijgen dat mijn eten flauw is want ik voeg nooit zout toe (wat ik absoluut kan aanraden trouwens, het is even afkicken maar uiteindelijk lekkerder en gezonder). Tot slot zijn de hoeveelheden die wij eten wellicht niet standaard voor een vergelijkbaar gezin (drukke dreumes, grote stoere brandweerman en zwangere vrouw, tsja...). Goed, dat gezegd hebbende, hier het recept:
Ingrediënten:
Volkorenpasta
4 rode, gele of oranje paprika's
1 bol knoflook
Citroensap
Olijfolie
2 sjalotten
1 el philadelphia (of andere roomkaas, dit vond ik in de koelkast)
Oregano
Tijm
Rozemarijn
Parmezaanse kaas
Bereiding:
Gril de paprika's. Als je een gasfornuis hebt kun je de paprika's aan een vork prikken en in de gasvlam houden tot ze mooi zwart geblakerd zijn. Heb je net als ik een huis zonder aardgas, dan kun je grillen door ze in te smeren met olijfolie en onder de gril van je oven te leggen. Wel regelmatig even keren. Als ze zacht worden zijn ze klaar. Laat de paprika's bij voorkeur afkoelen in een afsluitbare plastic zak, dan kun je straks de schil er gemakkelijk afhalen.
Pof de knoflook. Hiervoor snij je even de top van de bol af, zodat je de tenen wat kunt zien, en pak je ze met een scheur olijfolie in in aluminiumfolie. Zet ze dan zo'n drie kwartier in een oven van 200 graden (als je de paprika's in de oven grilt kun je de knoflookpakketjes er direct bij zetten).
Doe de ontvelde paprika in een blender of keukenmachine, knijp de teentjes knoflook uit hun velletje en doe die samen met nog meer olijfolie (ja ik ben gek op olijfolie) bij de paprika. Maak er een gladde saus van.
Zet de pasta op. Snipper de sjalotten en fruit ze in een pannetje. Voeg je saus toe. Als deze is doorgewarmd kun je de philadelphia en je kruiden er bij doen. Ik gebruikte verse kruiden uit mijn kruidentuintje, maar gedroogde kan natuurlijk ook. In italiaanse kruiden zitten nagenoeg dezelfde plantjes. Verse kruiden wel even goed fijn hakken.
Op je bord nog wat parmezaanse kaas erover en eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten